Interview

Dennis van den Bosch | Architect bij bureau 070

Lang was er weinig. Straks ligt er een complete wijk, waar plaats is voor jouw comfort zone. Hoe heeft dit deelproject haar vorm gevonden? Aan het woord is Dennis van den Bosch, architect bij Bureau 070.

WAAR BEGIN JE?
“We zijn begonnen zoals elk project: met een sfeer-schets, een gevoel van dat we het woongebied willen meegeven. Tijdens het schetsen zoeken we doorgaans houvast in bebouwing in de omgeving.

Als projectgroep wilden we dat niet een-op-een volgen. Niet meer van hetzelfde, liever een herkenbare plek. Binnen het woongebied willen we een buurtje op zich wegzetten.”

HOE DOE JE DAT?
“Dat eigen gevoel hebben we gevonden in dertiger jaren architectuur. Kenmerkend voor deze architectuur is horizontaliteit, verwerkt in bijvoorbeeld raampartijen en metselwerkbanden. Die typische stijlkenmerken hebben we gedoseerd toegepast, om het geheel eigentijds te maken.

Dennis van den Bosch - Comfort Zone Bouverijen

Een andere moderne touch is het kleurgebruik. We kiezen we een moderne steen met een bruine tint. En aan de houtwal-zijde een lichtgele kleur, die heel mooi combineert met het groen. In de uitbreidingswijk Bouverijen zie je veel mastgoten en verholpen goten. Onze daken hebben juist ruime overstekken. Alle keuzes bij elkaar geven ons project een wat warmere sfeer. Het voelt vertrouwd, familiaal, huiselijk.”

EN VAN BINNEN?
“De dertiger jaren blijven natuurlijk een compleet andere wereld. We zijn negentig jaar verder, patronen zijn compleet veranderd en de strikte scheiding tussen gezin en bezoek hanteert niemand meer. Met het interieur van deze nieuwe woningen kun je de toekomst in. Waar het kan, bieden we kopers de mogelijkheid om hierin hun keuzes te maken.”

WE DOEN HET VOOR JOU
Naar planning krijgen de ideeën van het projectteam fysiek gestalte in 2022-2023. Een buurt die goed voelt, de woning dat bij je leven past – is dit jouw comfort zone?

Heb je interesse?

Maak een persoonlijk account aan, vervolgens kun je jouw persoonlijke account bevestigen.

De inschrijfperiode voor Comfort Zone Bouverijen is gesloten. Heb je toch interesse? Schrijf je dan via de mijn omgeving in als reservekandidaat. Mocht er een woning van jouw voorkeur beschikbaar komen dan nemen wij contact met je op.

  • Beheer je gegevens op één centrale plek
  • Inschrijven als reservekandidaat
  • Bekijk het actuele aanbod
  • Je bent en blijft op de hoogte van het laatste nieuws

Account aanmaken Inloggen

Zoekvenster sluiten