Duurzaam Wonen

Duurzaamheid betekent voor ons het zinvol omgaan met schaarse middelen, zoals energie. Zorg voor het milieu gaat daarbij hand in hand met kostenbesparing en comfort voor onze kopers. Een aangenaam klimaat in je nieuwe woning staat hierbij centraal.

Zonnepanelen

Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit kun je gratis in je woning gebruiken en zorgt voor een lagere totale energierekening. Zo ben je minder afhankelijk van je elektriciteitsleverancier. Wanneer de zonnepanelen meer opwekken dan dat je op dat moment nodig hebt in je woning, wordt deze stroom aan het elektriciteitsnet teruggeleverd. Deze stroom kun je vervolgens weer aan het elektriciteitsnet onttrekken wanneer de zon niet schijnt.

Extra isolatie

Extra isolatie werkt als een warme deken om je woning. Daardoor is er minder energie nodig om de woning op temperatuur te houden in de winter. De muren blijven daardoor ook warmer, wat in de winter zorgt voor een aangename binnentemperatuur. Isolatie gaat net zo lang mee als de woning en is daarmee ook op lange termijn een zeer duurzame maatregel.

Nette kierdichting

In veel oude woningen zitten gaten en kieren, waardoor koude lucht in de winter en warme lucht in de zomer eenvoudig de woning binnendringt. Bij de bouw van je nieuwbouwwoning letten wij extra op kierdichting om ongewenste luchtstromen te voorkomen. Door nauwkeurige kierdichting profiteer je optimaal van alle isolatievoorzieningen. Bovendien woon je zowel in de winter als zomer comfortabeler.

Slimme ventilatie

Voor een goede luchtkwaliteit is jaarrond ventilatie nodig. Een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning vult die voorwaarde slim in. Luchtstromen lopen langs een warmtewisselaar. In de winter wordt de frisse lucht van buiten voorverwarmd door de warme lucht van binnen. In de zomer werkt het andersom. Dit systeem vervangt luchtroosters in kozijnen, wat de geluidsisolatie aanzienlijk verbetert. Om extra te ventileren kun je de ramen naar wens openen.

Efficiënte vloerverwarming

Op de begane grond wordt je woning op comfortabele en ruimtebesparende wijze vanaf de vloer verwarmd. Dankzij het grote verwarmingsoppervlak kan de warmte op een lagere temperatuur verspreid worden. Dit systeem werkt anders dan je gewend bent. Wie zich er even in verdiept, behaalt met laagtemperatuur vloerverwarming hetzelfde comfort voor een fractie van de energiekosten.

Wonen in Breda

Heb je interesse?

Maak een persoonlijk account aan, vervolgens kun je jouw persoonlijke account bevestigen.

De inschrijfperiode voor Comfort Zone Bouverijen is gesloten. Heb je toch interesse? Schrijf je dan via de mijn omgeving in als reservekandidaat. Mocht er een woning van jouw voorkeur beschikbaar komen dan nemen wij contact met je op.

  • Beheer je gegevens op één centrale plek
  • Inschrijven als reservekandidaat
  • Bekijk het actuele aanbod
  • Je bent en blijft op de hoogte van het laatste nieuws

Account aanmaken Inloggen

Zoekvenster sluiten